Scroll Top
Igriška ulica 22a, Preserje, 1235 Radomlje
+386 (5) 99 44 737

Pisarniška akustika

Hrup kot moteč dejavnik

Dandanes je nadzor pisarniške akustike pomemben vidik moderne in ergonomske notranje opreme. Hrup znatno poslabša koncentracijo in komunikacijo. Prav tako podaljša čas sprejema odločitve. Ni pomembno ali ga povzroča hrupna oprema ali sodelavci. Ljudje, ki glasno govorijo in telefonirajo, so v zgornjem območju spektra dovoljene ravni hrupa v pisarnah. Pisarniška akustika je zelo pomembna za učinkovitost pri delu in delu brez stresa.

Izbira inteligentnih rešitev za pisarniško opremljanje pozitivno vpliva na splošno akustiko prostora in pomaga zmanjšati neposredni hrup. Ustrezni protiukrepi ali boljši pisarniški koncept, ki preprečuje moteče hrup niso samo vprašanje prijaznega načrtovanja delovnega prostora, temveč tudi vprašanje gospodarske učinkovitosti.

Posledice hrupa v skupni pisarni:
Hrup, kot na primer glasno govorjenje, koraki, telefonski klici, smeh, zvonjenje telefonov, tiskanje, kopiranje itd., poruši našo koncentracijo in poslabša naše delovanje.

Absorpcija zvoka
Predelne stene zmanjšajo hrupnost sosednjega delovnega prostora, zato je priporočljivo, da sežejo vsaj do višine ramen.
Porozni materiali z veliko notranjo površino učinkovito absorbirajo zvok. Notranjost predelnih sten je strukturirana po tem načelu in preprečuje, da bi se zvok odbijal nazaj v pisarno. Na ta način lahko ciljno izboljšate zvočne lastnosti prostora.

Zvočna izolacija
Steklo je dober zvočni izolator, saj odbije zvok nazaj v prostor in preprečujejo širjenje zvoka v druge prostore.
Sejne sobe in druge pisarniške prostore, kjer poteka veliko komunikacije, je priporočljivo zastekliti in ločiti od ostalih prostorov.