Scroll Top
Igriška ulica 22a, Preserje, 1235 Radomlje
+386 (5) 99 44 737

Prilagoditev višine mize

Redno in prosto prehajanje iz sedečega v stoječ položaj prinaša vrsto pozitivnih učinkov:

– znatno olajša prekrvavitev, mišice in hrbtenico ter zmanjša negativne učinke pomanjkanja gibanja, ki so še posebej problematične za tiste, ki večino časa delajo za računalnikom.
– izboljšuje splošno fizično počutje in s tem mentalno zmogljivost in moč koncentracij ter učinkovito preprečuje stres, ki ga povzroča trajno pomanjkanje vadbe.

Študije ergonomije kažejo na številne prednosti

Prednost naše pisalne mize je, da lahko celotno mizo, vključno s celotno opremo (tipkovnico, monitorjem, dokumenti itd.) dvignete na višino ki je primerna za delo v stoječem položaj. Z delom lahko nadaljujete kot običajno, brez kakršnihkoli omejitev glede na vrsto dejavnosti in lahko uporabite celotno delovno površino. Prav tako je sprememba drže mogoča kadarkoli.
Ko stojite se lahko premikate bolj svobodno.
Višino delovnega mesta lahko regulirate tudi v sedečem položaju.
V primerjavi s klasično delovno postajo z dodatno rešitvijo za stoječnost je integrirana delovna postaja za sedeče stojalo stroškovno učinkovitejša.

Sedeče-stoječa delovna postaja je stroškovno bolj učinkovita v primerjavi s klasično delovno postajo z dodatno rešitvijo za delo v stoječem položaju.